Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Buitengewoon

leave a comment »

Voor CHAOS Music Magazine schreef ik een column in het kader van Corona, die ik voor mijn eigen site in tweeën splitste. Deel 1 verscheen afgelopen zondag. Hieronder, deels herschreven, deel 2.

Vorig jaar ging ik met mijn zesjarige zoontje naar Rammstein. Nederland was in de ban van een hittegolf en het concert begon eerder. Dan hoefden mensen niet te lang in de brandende zon te wachten. Toch eindigde het optreden eigenlijk nog veel te laat voor een kleuter. Eenmaal thuis, dronken we nog wat aan de keukentafel. Ik legde uit dat nagenieten erbij hoort en vroeg hem wat hij het mooiste nummer vond.

‘Proost!’ zei ik op elk antwoord dat hij gaf. Links 2-3-4 (klassieker) Radio (op dat moment single), ‘dat ze hem in die kookpot stoppen’ (Mein Teil) en ‘toen ze die kinderwagen in de fik staken!’ (Puppe). Er was te veel om op te proosten. Dus legde ik hem hondsmoe op bed. De volgende ochtend was ik verbaasd dat hij op tijd wakker werd.

‘Weet je zeker dat je naar school wilt?’ Hij knikte en sprak, te wijs voor zijn leeftijd: ‘’s Avonds een vent, ’s ochtends een vent.’ Een paar uur later werd ik gebeld door de juf. Dat hij in de klas had gekotst. Dat hij lusteloos en moe was. Dat hij geen zin in school had. Dat – lang leve het kringgesprek –  Rammstein er behoorlijk had ingehakt.  Dat ik hem misschien beter kon ophalen.

Als hij nu mocht kiezen tussen een concert met zijn vader of school, dan weet ik niet of ik aan het langste einde zou trekken. Andersom geldt hetzelfde. Samen een concertje pakken, lijkt me heerlijk, maar laat alles eerst maar weer normaal worden. Dat lijkt me nu al buitengewoon luxueus.

Written by thehotstepper

april 14, 2020 bij 8:15 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: