Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Koekoek

leave a comment »

22 april, precies tien jaar geleden is Martin Bril overleden. Ik ben in Portugal en denk aan hem. Het is de derde dag van de Camino. Vandaag loop en kijk ik met zijn blik.

Aan de overkant van de weg lopen drie vrouwen in fluorescerende sportkleding. Hun voeten zijn in dure merken gestoken, hun witte kuiten steken uit driekwart leggings. Twee zouden zusjes kunnen zijn, de derde is een stuk groter. Ze heeft het haar van een poedel.
Aan de overkant van de straat is ook een McDonalds. Het zou mooi zijn als ze daar naar binnen gaan. Verrek, ze doen het nog ook. Ik vraag me af of ze al hebben gesport. Een goed ontbijt is belangrijk, ik denk niet dat ze dat bij ome Ronald gaan vinden.
Wie ben ik om te oordelen? Ik loop de Camino Português, het is een heerlijke ochtend. In de verte, buiten het stadje liggen mistige heuvels. Zon en wolken delen de hemel als kinderen op een schoolplein. Spelen ze verstoppertje? Tikkertje? Annemaria koekoek? Ik maak al lopend aantekeningen op mijn telefoon. Mooie pelgrim!
Achter mij wandelt mijn vrouw, die eigenlijk mijn vriendin is. Ze wil even alleen lopen, vindt het niet leuk dat ik telkens op mijn telefoon zit. Ik kijk stiekem om. Ze lacht naar me. De zon is ‘m. In de verte roept een koekoek.

Advertenties

Written by thehotstepper

april 22, 2019 bij 4:38 pm

Geplaatst in column

Tagged with , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: