Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Lotto

leave a comment »

We ontbijten in café Santa Cruz. In de voormalige kapel uit de zestiende eeuw is het nog rustig. Onder het gewelfde plafond hebben vooral oude mannetjes plaatsgenomen aan de donkere houten tafels met marmeren blad. Mijn vriendin is geruime tijd de enige vrouw. Zelfs in de bediening werken louter kerels. We bestellen koffie, een lungo en een bica, pasteitjes met room en amandelvulling en een paar broodjes

Even verderop, vlak bij de bar, zit een stokoud ventje zijn lotto administratie te doen. Hij bestudeert een stapeltje roze briefjes, verscheurt ze een voor een in vier gelijke delen, waarna hij ze opzij legt. Zijn jas lijkt op de groei gekocht, maar het is waarschijnlijker dat hijzelf is gekrompen. Terwijl hij de lottoformulieren verwerkt, beweegt hij zijn onderkaak onophoudelijk. Zijn kunstgebit past ook niet langer bij zijn ingevallen gezicht.

Ik kan hem bijna horen zuchten. Met twee handen zet hij zijn bril recht op zijn neus. Hij pakt een pen en vult nauwgezet, zonder haast een aantal nieuwe briefjes in die hij zorgvuldig opbergt in een plastic mapje. Vanavond loopt hij weer het risico om miljonair te worden. Het zou ironisch zijn op zijn leeftijd.

Als hij wint, kan hij een nieuwe jas kopen, nieuwe tanden en een nieuwe bril. Dan valt mij op dat hij zijn trouwring om zijn middelvinger draagt. Ik ga ervan uit dat zijn vrouw dus nog leeft. Ik hoop het. Mocht hij de lotto winnen, dan kunnen ze het samen vieren.

Written by thehotstepper

oktober 18, 2016 bij 8:00 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: