Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Frontaal inspireert

leave a comment »

Ik was vanmiddag bij literair podium Frontaal, dat onderdak heeft gevonden in Worm. In de pauze werd ik aangesproken door een aardig meisje, dat mij vroeg of ik ook schrijver was.
‘Hoe kom je daar zo bij?’, vroeg ik haar geamuseerd. Het antwoord amuseerde mij nog meer. Iets met houding en hoe ik overkom. Het voorval deed mij denken aan die keer dat ik op het Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam ook voor schrijver werd aangezien. Destijds schreef ik erover in een kort stukje dat ik kortweg Schrijver noemde.
De vraag is natuurlijk hoeveel aansporing iemand nodig heeft… Schrijven in leuk, schrijven is uitdagend. Maar schrijven is ook hartstikke eng. Dat wil zeggen, voor je het weet moet je op een podium voorlezen en vragen beantwoorden. Alex Boogers verwoordde dat afgelopen middag treffend door te stellen dat “schrijven is kwetsbaar durven zijn en tegelijkertijd je verschuilen achter een boek.” Ha, een boek! Nou, zover is het nog lang niet, maar misschien moet ik er toch weer ’s voor gaan zitten en het verhaal waar ik al een tijdje op broed verder uitwerken en vormgeven.
Wat dat betreft zijn ze goed bezig bij Frontaal. Ik krijg zin om weer aan de slag te gaan. Aan de andere kant leggen ze de lat wel hoog, want wat zijn hun gasten goed! Hoewel zeer inspirerend, is dat tegelijkertijd bijna ontmoedigend. Hoe haal ik dat niveau? Wederom verwoordde Alex Boogers dit dilemma op inspirerende wijze: “Durven mislukken is ook moed.”
Ach, wat stel ik me aan! Ik kan zo nog wel even doorgaan met citeren, zo stelde Godfried Bomans ooitVrees duidt dikwijls meer op aanwezigheid van fantasie dan op gebrek aan moed.” Ik ben bang dat ik binnenkort weer begin. Moet goed komen, lijkt mij.

Advertenties

Written by thehotstepper

oktober 11, 2015 bij 6:17 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: