Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Friezen

leave a comment »

Fijn volk die Friezen. Ze krijgen dan misschien wel eens het verwijt dat ze stug zijn, maar mensen die dat zeggen verwarren dat met nuchter en direct. Als Rotterdammer kan ik met name dat laatste erg waarderen.
Ook vind ik het fijn dat de burgerhype ook in Friesland is doorgedrongen. Al op de eerste avond hebben we volop genoten van de burgers. Beerenburgers wel te verstaan. Mocht ik in Friesland gaan wonen en een Friese naam aannemen, dat wil ik graag Gerard heten. Gerard Brons.
We zaten in een café in Harlingen, toen ineens een man languit achterover van zijn kruk viel. Hij zat aan een gokkast, die dicht bij het biljart stond. Een van de biljarters had hem in zijn zij gepord met een keu. Daar schrok hij zo van dat hij achterwaarts ter aarde stortte. Er viel geen onvertogen woord.
Een dag later zaten we in het hotel aan het ontbijt toen een ouder echtpaar naast ons een lunchpakketje wilde. Er liep net iemand van het personeel langs en de man schoot haar aan: ‘Wij hadden graag een lunchpakket mee.’ Geen alsjeblieft, geen beleefdheidsvorm. Heel direct. Maar de dame knikte en zei niet onvriendelijk: ‘Dat kan.’ Vervolgens kwam ze terug met twee boterhammenzakjes. ‘U kunt het zelf samenstellen.’
Heerlijk volk, die Friezen.

Advertenties

Written by thehotstepper

september 3, 2015 bij 9:17 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: