Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Johnny, deel 2

leave a comment »

Ik deed onlangs mee aan een verhalenwedstrijd. Maandag a.s. hoor ik of ik op de long list sta. Dat is althans de bedoeling. Misschien hoor ik niets,  krijg ik geen bericht maar dan weet ik ook genoeg.
Omdat ik normaal meestal niet van die lange verhalen schrijf, het leven nu eenmaal snel gaat en lezers van blogs vaak weinig tijd hebben, zal ik het verhaal in drie delen met jullie te delen. Deel drie verschijnt dan op de dag van de uitslag. Vandaag deel 2.

God, wat verlangde ik naar de koele handen van mijn meisje. Ik glimlachte: haar handen en voeten waren dan misschien altijd koud, maar ze was een hete donder. Wedden dat ik me niet eens hoefde te douchen voordat we in een van de koele kamers van haar appartementje met elkaar zouden vrijen? De gedachte alleen al wond me op en met een pijnlijk kloppende stijve die geen kant uit kon in mijn plakkerige, strakke spijkerbroek, gaf ik een peut gas en schoof vlak voor een dure Mercedes naar de linkerbaan. Hoorngeschal was wederom mijn deel en ik lachte hard, terwijl ik de volumeknop van mijn autoradio naar rechts draaide. Summer In The City van Lovin’ Spoonful:

All around, people looking half dead
Walking on the sidewalk, hotter than a match head

Ik brulde de woorden met John Sebastian mee, terwijl ik weer naar de rechterbaan manoeuvreerde om plaats te maken voor de lange sliert auto’s die zich achter de mijne had verzameld. Als ik al om vrienden verlegen zat, zou ik ze hier niet maken. Ik besloot het laatste stuk binnendoor te rijden en voegde uit. In de achteruitkijkspiegel staarden twee holle, bloeddoorlopen ogen mij aan. Ik bewoog mijn tong langs mijn gehemelte om speeksel te kweken. Ooit had ik gelezen dat het palatum een meestal goed doorbloed orgaan is, maar vandaag wonnen mijn ogen. Ik probeerde te slikken, maar mijn tong schuurde pijnlijk in mijn mond en het lukte me niet. In de verte doemde een pompstation op en ik slingerde mijn auto de parkeerplaats op.

Nadat ik een halve liter Red Bull had gekocht, stapte ik op onvaste benen naar de achterkant van het lelijke gebouwtje, sprong met mijzelf verbazende souplesse over het tourniquet en sloot me op in een van de toilethokjes. Nadat ik het blikje in een teug halfleeg had gedronken, zocht ik in het kleine zakje dat maakt dat een spijkerbroek vijf zakken heeft naar mijn laatste beetje coke. Ik kreeg het poeder met moeite los van het papiertje waarin het zat opgevouwen en snorkelde het zonder verdere plichtplegingen of rituelen naar binnen.

Onderweg naar mijn auto, die met nog draaiende motor bijna stond te koken, dronk ik de rest van de energydrank. Voordat ik instapte sloeg ik mezelf wild op mijn borst en slaakte een oerkreet. Met gierende banden verliet ik de parkeerplaats en knalde met een dikke zeventig kilometer per uur over een drempel. ‘Chickie, hier komt Johnny!’, brulde ik. De rest van de rit beleefde ik als in een roes. Het felle zonlicht deed pijn aan mijn ogen, maar door ze tot spleetjes te knijpen, leek ik sneller mijn bestemming te bereiken, dus zo sloeg ik twee vliegen in een klap.

Advertenties

Written by thehotstepper

augustus 2, 2015 bij 7:50 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: