Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Draadloos

with 2 comments

‘Wat zou je zeggen van vakantie?’, had hij gevraagd. ‘Nou, uh, nu even niet. Zie je niet dat ik het ongelooflijk druk heb? Ik moet die presentatie nog mailen en zodra ze gereageerd hebben moet ik het vast nog aanpassen.’ Maar hij had volgehouden en om er af te zijn had ze hem zijn zin gegeven. ‘Een weekje,’ ze zei het hem na op de automatische piloot. ‘Even alles uit.’ Wat jij wil, dacht ze, waarna ze zich weer op haar werk stortte. ‘Geregeld’, zei hij even later. ‘We gaan helemaal back to basic. Het wordt te gek.’

Het leek haar het best om hem zijn zin te geven. ‘Alles uit,’ zei hij. Ze knikte. ‘De telefoon, internet, televisie – alles gaat uit.’ ‘Je slaakt een zucht,’ zei hij. ‘Niet zuchten, het wordt geweldig! Compleet draadloos. Je zal zien dat het je goed doet.’ Ze knikte. ‘ Laat je me nu dan werken? Zie je die stapel? Op de een of andere manier trek ik altijd aan het kortste end. Marije is met vakantie en Jantine heeft het al zo zwaar, dus wie krijgt alle k-klusjes?’

Het was de laatste dag van hun vakantie. Ze glimlachte. Het vliegtuig zou over vijf uur vertrekken. Over twee uur zouden ze worden opgehaald door een taxi bij het hotel. Haar koffer was gepakt. Op het bed lag een stapeltje reiskleren. De week in Griekenland was omgevlogen.
‘Alles uit’, had hij gezegd. En daar lag ze dan. Poedeltje naakt op een ligbed bij het zwembad. Ze was wel even geschrokken toen ze vlak na aankomst er achter was gekomen dat hij een naaktresort had geboekt. ‘Draadloos, dat was de afspraak toch?’, had hij glimlachend gevraagd. Ondertussen was ze er aan gewend. Ze vond het heerlijk om de zon en de wind op elk deel van haar lichaam te voelen.

Het had haar opgeladen. Een week geen telefoon, geen internet, geen televisie. Een week niet hoeven kiezen. Gesprek beantwoorden of niet? Welk programma zullen we vanavond kijken? Welk jurkje zal ik aandoen?

Ze hoorde haar naam. Hij stond bij de bar en gebaarde of ze ook een cocktail wilde. Ze zwaaide naar hem en knikte. Hopelijk zouden ze een stevige gemixt krijgen. Het weekje ‘Alles uit’ had haar aan het denken gezet. Hij had gelijk gehad. Het was goed geweest om afstand te nemen. Ze keek anders naar wereld, naar haar werk en naar zichzelf. Ze keek ook anders naar hem. Ze was het zat aan het kortste end te trekken. Dat gevoel had ze bij hem ook.

Daar kwam hij aan lopen met in elke hand een glas. Hij had een goeie kop, maar zijn tengere lichaam was niet bepaald goddelijk. Voor zover ze dat nog niet wist, was haar dat wel duidelijk geworden in het naaktresort, waar vergelijken nu eenmaal eenvoudig was. Hij gaf haar een glas en hief het zijne voor een toast. Zijn kleine pikkie dat op ooghoogte werkloos voor haar gezicht hing gaf de doorslag.
‘Ik maak het uit,’ zei ze.

Written by thehotstepper

november 30, 2014 bij 8:28 am

Geplaatst in column

Tagged with , , ,

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Is dit de start van je feuilleton Theo? 🙂

    Etienne Stekelenburg

    november 30, 2014 at 4:33 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: