Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

You Run, We Banana

leave a comment »

Rotterdam  – 13 april 2014 Overal in de stad worden pannenkoeken gebakken en ontbijt men spaghetti. Ook schijnen bananen lastig verkrijgbaar. ‘ Probeer het ’s bij de toko,’ zei de bedrijfsleider van de Jumbo. ‘ Maandag komt een nieuwe lading,’ zei de groenteboer. ‘ Zelden zo’n run op de Bonus,’, aldus Appie van Albert Heijn.

Wat voor sommigen een raadsel is, is voor andere nogal wiedes. Tweede zondag in april. Rotterdammers zetten hun huizen open voor hardlopers uit het hele land. Ook Rotterdammers zelf, een enkeling daargelaten, maken zich klaar voor het hardloopevenement van het jaar. Overal in de stad worden koolhydraten gestapeld. Naar verluidt zijn er zelfs runners die de ene goudgele rakker al een tijdlang mijden ten faveure van die andere, die kromme.

Op de site van Marathon Rotterdam tikt de klok nog langzaam af. Nog minder dan twintig minuten, dan telt de klok langzaam naar een nieuw record. Misschien dat niet het baanrecord wordt gebroken, maar met duizenden lopers kan het niet anders dan dat persoonlijke records worden gebroken. Hoewel ik er zelf niet aan moet denken om een dikke 40 kilometer te rennen, zal ik er wel staan om hen die het aandurven aan te moedigen. Mijn motto: You Run, We Banana!

Advertenties

Written by thehotstepper

april 13, 2014 bij 9:22 am

Geplaatst in evenement, rotterdam

Tagged with , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: