Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Gebak omdat er te kiezen valt

leave a comment »

In 2010 schreef ik de blog Gebak, omdat er te kiezen valt. We zijn nu vier jaar verder en wederom wordt in de media voorspeld dat de opkomst lager dan ooit zal zijn. Ik vind dat onvoorstelbaar.
Vooral nu meer overheidstaken dan ooit van het Rijk naar de gemeenten gaan, mag je toch verwachten dat de opkomst bij de lokale stembureaus eerder een historisch hoogtepunt dan een historisch laagterecord bereikt? Maar het is nog niet te laat; de gemeenteraadsverkiezingen zijn pas overmorgen. Nog twee dagen om programma’s te downloaden, te lezen en u te oriënteren. Nog twee dagen om goed geïnformeerd een keuze te maken.
Gebruik uw stem, want zonder nieuw geluid verwordt democratie in Nederland tot een echo uit een grijs verleden en zitten we straks met de gebakken peren in plaats van met een taartje om te vieren.

Hier loop ik warm van

Ik lees wel eens ergens de slagzin “ Nederland wordt steeds slimmer ”. Als het op rechten van individuen aankomt, lijkt dat inderdaad het geval te zijn. Steeds meer mensen kunnen prima voor zichzelf opkomen en het lijkt wel of we zelf heel goed weten wat goed voor ons is. Of dat in werkelijkheid ook zo is, lijkt een goede vraag.

Verschillende media berichten dat de opkomst bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen (3 maart 2010) een historisch dieptepunt zal bereiken. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat dit niet echt getuigt van slimme kiezers. Hier loop ik warm van!

Een democratie bestaat bij de gratie van kiezers die gebruik maken van hun recht om te stemmen! Hierdoor hebben zij in zekere zin ook het recht om te klagen als ze vinden dat er niet zorgvuldig met het door hen gegeven mandaat wordt omgesprongen. Niet gaan stemmen is net zo…

View original post 234 woorden meer

Advertenties

Written by thehotstepper

maart 17, 2014 bij 11:08 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: