Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Nat najaar

leave a comment »

Het is half augustus. Nog een paar weken en het is Prinsjesdag. Nog een paar weken en we weten welke maatregelen we nu weer voor onze kiezen krijgen. Helaas hebben we het niet voor het zeggen. Hoewel in een democratie de burger in theorie aan de macht is, werkt dat in de praktijk toch anders. Verkiezingsbeloften worden niet nagekomen. Bij het smeden van een coalitie moet er nu eenmaal water bij de wijn worden gedaan.
Wanneer twee tegenpolen die in de verkiezingsstrijd de indruk wekten volstrekt niet met elkaar door een deur te kunnen een samenwerking aangaan, geldt dit zo mogelijk nog meer.

Bij het uitruilen lijkt alleen gekeken naar de korte termijn en vooral niet naar de effecten op de lange duur. Terwijl landen om ons heen, zelfs België, dat een record aantal dagen zonder regering was, herstel van de economie laten zien, is het in Nederland nog steeds kommer en kwel. Na maanden van afwachten en vooral hopen, heel hard hopen op economisch herstel is het nu wederom zover dat de hoge heren met maatregelen moeten komen. In plaats van dat de overheidsuitgaven zijn gedaald, zijn ze als percentage van het BNP gestegen. Vreemd, want er zou toch worden bezuinigd? Daarbij zijn de lasten voor de burger flink verzwaard. Verhoging van BTW, accijnzen, assurantiebelasting en een hoger eigen risico voor de ziektekostenverzekering zijn slechts enkele voorbeelden. En toch is het niet gelukt om het begrotingstekort terug te dringen. Ik vrees daarom een nat najaar.

Als ze boven

Advertenties

Written by thehotstepper

augustus 17, 2013 bij 5:57 am

Geplaatst in ergernis, nederland, spreuk, tegeltje

Tagged with , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: