Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Zomergasten

leave a comment »

De verwachtingen waren hooggespannen. Hans Teeuwen bij Zomergasten, dat zou ongetwijfeld spektakel opleveren. Nog tijdens de uitzending waren de reacties van teleurgestelde kijkers niet van de lucht. Toch vond ik het een geslaagde editie en, dacht ik, Hans Teeuwen heeft het toch maar mooi voor elkaar. Of beter, voor mekaar – op z’n Rotterdams. Op een geen-woorden-maar-daden manier heeft hij ervoor gezorgd dat de aflevering van afgelopen zondag een staartje kreeg en dat er over wordt nagepraat.

Hoewel de beste-stuurlui-staan-aan-wal-kritieken snel verstomden – maandagmiddag hoorde je ze nauwelijks meer – wist de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit  het gesprek gaande te houden. Hansje, stoute Hansje, had namelijk gerookt op tv. Iedereen in Nederland met een televisietoestel had het zelf kunnen zien.

Zonder woorden startte Hans Teeuwen een discussie over het rookverbod die, althans afgelopen zondag, in Zomergasten niet werd gevoerd. Hij deed dat voor zijn doen dus eigenlijk vrij subtiel, en passant en tussen de regels door. En dat, beteuterde fans, is cabaret pur sang. Ik vind het een meesterlijke zet, die door sensatiebeluste bewonderaars ten onrechte is genegeerd, of zelfs niet eens is opgemerkt.

Gelukkig is er de NVWA, die wel oplette, opdat de Nederlandse burger rustig kan blijven slapen.

Advertenties

Written by thehotstepper

augustus 2, 2013 bij 11:15 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: