Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Later

with 2 comments

Wat als later nu wordt? Als later te laat is? Later was altijd een heerlijk woord. Het symboliseerde perspectief. Het impliceerde dat er tijd genoeg was. Het gaf een heerlijk excuus om niet dat te doen wat soms nu eenmaal gedaan moet worden. Een weldadig alibi om te dromen en vooral te genieten van hier en nu. De gedachte aan later verleende goedmoedig uitstel.

Wat als later nu wordt? Als de diagnose een vonnis wordt? Dan haal je naar voren wat je voor later had bewaard. Dus vierden we ineens een bruiloft, die eigenlijk pas over een maand was gepland. Een maand, het klinkt zo dichtbij, maar hoe ver schijnt het je toe als je te horen hebt gekregen dat je slechts dagen hebt om te doen wat je nog beoogde? Dat een week lange termijn is? Dat morgen een dag is die later weliswaar dichterbij brengt, maar de toekomst vergeet?

Wat als later nu wordt? Als de tijd vliegt, geen metafoor, maar werkelijkheid is? Dan zorg je dat nu onvergetelijk wordt. Want uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw heen, maar als heden wordt verleden, dan telt het kleinste woord en elke blik. ‘Ja’ en hoe jullie elkaar aankeken werd vastgelegd voor nu en ooit door de lens van een camera. Verstild en gevangen in een gedenkwaardig ogenblik.

Wat als later nu wordt? Als de toekomst je inhaalt en je door de vingers glipt? Dan blijkt onvergetelijk gelukkig niet te vatten in tijd. Het is zogezegd een zalfje voor later. Dat voorkomt dat het gaat stinken. Dat later nu werd vind ik erg genoeg, maar bedankt dat je het wilde delen. Ik had het niet willen missen en de herinnering aan die dag zal ik later altijd bij mij dragen.

Advertenties

Written by thehotstepper

november 25, 2012 bij 5:56 pm

Geplaatst in column

Tagged with , , , ,

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hoe mooi je tekst ook is, ik lees een hoop verdriet. En toch is het een mooie tekst.

    Etienne Stekelenburg

    november 25, 2012 at 10:54 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: