Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Ongemakkelijk

with 2 comments

De krant staat vol met nieuws. Zwart op wit. Hoe direct wil je het hebben? En toch is het nieuws soms verpakt. Je moet het tussen de regels doorlezen. Zoals in het stuk Op zee van Toine Heijmans, dat vrijdag 27 juli j.l. in de Volkskrant stond. Het leest gemakkelijk weg. Begint als een (spannend) verhaal, maar dan kom je er achter dat hij je ook iets anders wil vertellen. Iets wat we eigenlijk wel weten, maar liever niet horen. ‘De kans dat zo’n tanker een keer een windpaal raakt, is best wel groot, maar niemand heeft het daar graag over – ook niet toen de bulkcarrier Aztec Maiden een paar maanden geleden motorstoring kreeg en met zijn krabbende anker bijna de kabels lostrok die als een spinneweb op de bodem van de Noordzee zijn getrokken. Elektriciteit. Internet. Gas- en olieleidingen.’

We moeten er niet aan denken! Wat zouden we erger vinden? Geen internet of een olieramp in het waddengebied? Gelukkig hoeven we geen keuze te maken. Maar zolang er columnisten zijn als Toine Heijmans, die ons met een goed geschreven column met de neus op de feiten drukken, kunnen we als het fout gaat niet zeggen dat we van de risico’s niets wisten. Excuses voor het ongemak.

Advertenties

Written by thehotstepper

juli 29, 2012 bij 11:02 am

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jammer dat steeds die tankers te grazen worden genomen. Veel mensen hebben geen idee hoe enorm veel veiligheidseisen deze schepen hebben en er steeds weer bij krijgen. Maar ja, zullen we al die tankers maar op anker leggen?

  Jurgen

  juli 29, 2012 at 6:57 pm

  • Hallo Jurgen,
   Dank je wel voor je reactie. Ik denk inderdaad dat veel mensen geen idee hebben. En nee, het lijkt me geen goed idee om rücksichtlos alle tankers aan de ketting te leggen. Dat wil echter niet zeggen dat we niet mogen nadenken over de effecten van beleid en vraag door consumptie.

   thehotstepper

   juli 30, 2012 at 8:41 am


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: