Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Partij van de Blabla

with one comment

Politici zijn mensen. Hoe je het ook wendt of keert, zij hebben hun tekortkomingen. Ze kunnen bijvoorbeeld op hun mening terugkomen. Voortschrijdend inzicht heet dat. Het gaat dan om de manier waarop een ommezwaai wordt beargumenteerd, want die bepaalt over het algemeen de publieke opinie. Zijn politici draaikonten die niet te vertrouwen zijn, of zijn het mensen met recht op een andere mening?

Vaak is de media debet aan het beeld wat wordt geschetst. Ik vind dat het hun taak is om politici zo menselijk mogelijk neer te zetten. Het zijn tenslotte volksvertegenwoordigers. Per definitie representeren zij mensen. Wat anders zijn de inwoners van een rijk dan mensen, dieren daargelaten? Beesten worden in een democratie (gelukkig) zelden toegelaten in een parlement.

Is het daarom erg wat PvdA’er John Leerdam, door de media is aangedaan? Ik vind van niet. Leerdam ging willens en wetens in op vragen van verslaggever Lex Uiting. Hoewel de vragen niet op feiten waren gebaseerd, ging Leerdam mee en vond het nodig om neerbuigend te melden dat hij meer wist van de kwestie dan de interviewer. Zo meldde Leerdam over de verzonnen terrorist Jael Jablala dat hij de kwestie al had besproken met vicefractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem en voegde daaraan toe: “Ik weet er in elk geval meer van dan u.”

Ik vind het een schande dat er volksvertegenwoordigers in de Kamer zitten, die denken ons te kunnen voorliegen. Die geen rekening houden met het feit dat wij weldenkende mensen zijn, die voetstoots geloven wat zij ons opdissen. De kakelverse PvdA-fractievoorzitter Samsom reageerde gisteren tegen RTL nieuws: ‘Een beetje dom. Iedereen kan fouten maken. John heeft er een gemaakt en tegen mij gezegd dat het hem spijt.’

Leerdam heeft vandaag zijn functie als Kamerlid neergelegd. Te laat. Dit soort figuren hoort sowieso niet thuis in de Tweede Kamer. John, die tijdens de laatste verkiezingen op een onverkiesbare plaats stond, moet toen ze hem vroegen Sharon Dijksma te vervangen hebben gedacht Better late than never. Hij kan voortaan beter aan een ander Engels spreekwoord denken: Better safe than sorry.

Spijt is wat een geit schijt. Je zal maar PvdA hebben gestemd en worden opgezadeld met een bankzitter, die van stal wordt gehaald omdat een Kamerlid zwanger is. Blijkt dat je ineens een parlementariër is opgedrongen, die zo menselijk is, dat hoogmoed hem niet vreemd is. De brutaliteit van zowel de pleger, Leerdam, als de gedoger, Samsom, is mensonterend. Dankzij de PvdA is na het kabinet, ook de oppositie failliet.

Advertenties

Written by thehotstepper

april 4, 2012 bij 7:39 pm

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. here here

    Bert Toet

    april 4, 2012 at 9:15 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: