Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Vooroordelen

leave a comment »

Vooroordelen. Wie heeft ze niet? Ik in ieder geval wel. Vandaag ging ik naar een bandje kijken waarvan ik eigenlijk niets verwachtte. De cd’s tot nu toe konden mij niet charmeren en eigenlijk had ik het dit weekend wel druk genoeg. Wat zou dit optreden kunnen toevoegen, behalve stress van op tijd zijn voor mijn date, die overigens een vriendin is die mij inmiddels tot haar familie rekent en die dus wat dat betreft niet op een minuutje kijkt?

De band kon uitpakken wat ze wilde, wat mij betreft konden ze inpakken. Ik kwam voor een  biertje, een babbeltje en om er weer eens uit te zijn. Een optreden kan, vind ik, ook heel socialiserend werken en op die manier begrijp ik op zich al die praters tijdens concerten wel. Als ik me er aan stoor, dan laat ik ze dat wel merken. Je mag mij er ook op aanspreken. Vind je me irritant? Als ik je gelijk geef, ben ik zo weg.

Maar vanavond was dat niet aan de orde. Althans, ik ben niet aangesproken en ik heb een heerlijke avond gehad. Ik ging naar We Have Band in Rotown en was, toegegeven, niet erg enthousiast vooraf. Gelukkig wist het viertal me live al gauw te pakken, waardoor ik de benen nam op mijn vierkante meter voor het podium. Helaas bleef het daarbij en Rotterdam bleef braaf kijken en klappen, maar reageerde niet of nauwelijks op ‘You Shout, You Scream!’ wat ons vanaf het podium enthousiast werd toegezongen.

Ik vroeg me af wat de reden kon zijn? Durfde men zich niet bloot te geven? Echt druk was het niet en een ieder liep het risico om op te vallen. Ik weet zeker dat ik ook letterlijk en figuurlijk op wat teentjes heb getrapt. Ik zal wel wat aandacht hebben getrokken, maar wat dan nog? Ik kwam achteraf iemand tegen, die me zei: ‘Hé hoi, hoe gaat het? Goh, jij hebt effe lekker staan dansen. Je ging aardig los.’

Kennelijk moet ik mijn vooroordelen herevalueren. En dat zouden meer mensen moeten doen. Vooroordelen gaan niet over nu, maar gaan uit van behaalde resultaten in het verleden. Zoals we weten, geven die geen garantie voor de toekomst, waarvan vanavond akte. Ik roep daarom iedereen op om alle vooroordelen overboord te zetten en te gaan voor nu, het heden en de toekomst. Bij dezen, doe er je voordeel mee!

Advertenties

Written by thehotstepper

maart 11, 2012 bij 1:06 am

Geplaatst in column

Tagged with , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: