Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Wereld zonder WWW

leave a comment »

18 januari 2012 – Vandaag maakte ik al enkele keren gebruik van de Nederlandse Wikipedia. Vanzelfsprekend vond ik dat. De vraag is echter of die vanzelfsprekendheid blijvend is. In de Verenigde Staten is de politiek ver gevorderd met het uitwerken van twee wetten, die de vrijheid van informatieverstrekking en -vergaring via internet ernstig zullen beperken. Hoewel de wetten, SOPA en PIPA, volgens voorstanders  bedoeld zijn om een eind te maken aan het illegaal downloaden materiaal waar copyright op rust, zullen de gevolgen zich veel verder uitstrekken. Tegenstanders vinden het middel erger dan de kwaal. Wetgevers slaan door en ontwierpen met SOPA en PIPA wetten die indruisen tegen vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Om te protesteren voert Wikipedia actie. De Engelstalige site is vandaag uit de lucht en ziet er zo uit.

Internetcensuur

Hoe ziet een wereld zonder vrije toegang tot kennis er eigenlijk uit? In landen waar controle of onderdrukking van de toegang tot en het plaatsen van informatie op het internet weten ze het. Er is dan sprake van internetcensuur. Landen die internetcensuur toepassen zijn onder andere China, Iran, Noord Korea en Syrië. Een illuster rijtje, waar we dus mogelijk binnenkort de Verenigde Staten van Amerika aan mogen toevoegen. De vraag is wie volgt? Want laten we wel zijn, als in de VS deze wetten effectief worden, dan gaan wij in Europa daarvan zeker de gevolgen merken.

Wie meer wil weten over SOPA en PIPA en de actie die Wikipedia voert kan meer informatie vinden door op deze link te klikken.

 

 

Advertenties

Written by thehotstepper

januari 18, 2012 bij 3:44 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: