Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Dodelijke status-update op Facebook

leave a comment »

Reportage besteedt deze week aandacht aan vrouwen die vermoord werden vanwege een status-update op Facebook. Door sociale media kunnen ook jaloerse mannen veel te weten komen over het gedrag van hun exen.

Nieuwe contacten
Een post op Facebook zorgde er voor dat een 26-jarige moeder van vier kinderen het leven liet. Het huwelijk van Hayley Jones en Brian Lewis liep al een tijdje niet lekker. Brian was zijn baan kwijtgeraakt en daardoor zag zijn 26-jarige Hayley zich genoodzaakt zelf weer aan de slag te gaan. Ze maakte hierdoor nieuwe contacten, zowel op de werkvloer als op het internet.

Geheimzinnig
Brian zag de ontwikkelingen met lede ogen aan en kon met name het surfgedrag van zijn vrouw moeilijk verkroppen. Hayley deed heel geheimzinnig als ze online was. Als hij tijdens haar urendurende computersessies langskwam, zette ze steevast het beeldscherm uit.

Keukenmes
Toen hij doorhad dat ze haar Facebook-status had veranderd in ‘single’ knapte er iets bij hem. Terwijl Heyley op de bank lag te slapen stak hij haar in haar borst met een keukenmes. Daarna wurgde hij haar.

Boos
Brian stond terecht. Tijdens zijn proces vatte de officier van justitie het delict samen: “We denken dat hij boos was over het verbreken van de relatie. Dit is voldoende duidelijk geworden uit de dingen die hij de dagen voor de moord tegen vrienden in het café heeft gezegd.” (Telegraph) De woorden waaraan de officier van justitie naar verwijst, zijn: “Als ik haar niet kan hebben, dan iemand anders ook niet. Ik zal haar nog liever vermoorden.” Soms maakt een status-update op Facebook meer kapot dan je lief is.

Bovenstaande tekst is volledig overgenomen van TVGids.nl.  De reportage De Facebookmoord  wordt vanavond, 8 januari uitgezonden op SBS6. Zo bizar, dat ik er een beetje warm van loop…

Advertenties

Written by thehotstepper

januari 8, 2012 bij 12:33 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: