Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Ultimate Planking

leave a comment »

Het gebied rondom het Hofplein vormde voor de oorlog het bruisend centrum van de stad, maar nu wordt het gedomineerd door grootschalige infrastructuur, autoverkeer en achterkanten. De uitdaging is om met onconventionele middelen het gebied op korte termijn weer te verlevendigen door met name de voetgangersverbindingen en het aanwezige programma te versterken. De Luchtsingel is een voetgangersbrug in het centrum van Rotterdam die wordt gerealiseerd via crowdfunding.

Ook je naam op een plank en een bijdrage leveren aan een beter Rotterdam? Het kan nu via I Make Rotterdam. Voor 25 € heb je al je eigen plank.  Hoe meer mensen deelnemen, hoe langer de brug wordt. Ik vind het een mooi initiatief.

Als warmloper, ben ik uiteraard meestal als voetganger te gast in de stad. Oké, soms ga ik op de fiets, maar de auto’s in de stad maken het er niet leuker op. In New York hebben ze de High Line, een oud spoorviaduct, wat is omgetoverd tot een voetgangersparadijs, waardoor een deel van de stad veel toegankelijker en aantrekkelijker is geworden.

De Luchtsingel kan net zo succesvol worden. Als alles goed gaat is er straks een houten voetgangersbrug van 350 meter in het centrum van Rotterdam. Voor de bouw zijn 17.000 planken nodig. Iedereen kan meedoen door financiering van planken. Ik heb zojuist een plank gekocht en ik hoop dat de voetbrug er komt en een succes wordt, net als de High Line in New York. Een snelle en veilige verbinding tussen CS en de Hofbogen. Een plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen, je te verheffen boven de drukte en even te chillen en te genieten van de zon, terwijl het verkeer in de stad onder je doorraast.

Luchtsingel is een initiatief van Zones Urbaines Sensibles.  (ZUS) Meer informatie is te vinden op de site van I Make Rotterdam.

Advertenties

Written by thehotstepper

november 26, 2011 bij 11:05 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: