Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

tinyMusic@LOK

leave a comment »

tinyMusic@LOK Kapsalon was een succes. De salon aan de Pannenkoekenstraat blijkt een heerlijke akoestiek te hebben en daar wisten de bands die geprogrammeerd stonden wel raad mee. Het spits werd afgebeten door de Rotterdamse band Feaver. Vooral zangeres en toetseniste  Julia wist te imponeren. Wat een mooie stem! Zanger Tjeerd was duidelijk onder de indruk van de naam van de kapsalon, want hij vroeg zich meermaals hardop af of ze nog een liedje konden spelen. Was het concert niet te kort? Werd het met nog een liedje niet te lang?

Lang of Kort, een goede naam voor een kapsalon. Ik kom er al jaren heel erg graag en hoewel ik mijn haar lang draag, knippen ze het nooit te kort. tinyMusic is een concept waar lang en kort ook een rol speelt. Als je drie bands op één avond een podium wilt geven, dan kunnen ze natuurlijk niet te lang spelen. Toch worden bezoeker niet te kort gedaan, want daarvoor zorgt de organisatie wel. tinyMusic met een kleine t staat immer garant voor Kwaliteit met een grote K.

 

Dat brengt me bij Marijn, die na Feaver aan de beurt was en die voor mij het hoogtepunt van de avond was. Prachtige luisterliedjes onder andere over reizen en over de tijd dat hij ziek was. Hij gaf ons de primeur van een nummer dat hij die dag nog had voltooid. Zelf noemde hij het afgeschreven, maar de dubbele betekenis van dat woord doet geen recht aan het liedje. Niet opgeven Marijn, niet vergeten en hopelijk niet uitgeschreven, want we willen meer! (met jouw achternaam moet dat lukken…)

Na een korte pauze, die langer duurde dan gepland, werd de avond afgesloten door de folkachtige indierock band Ear to the Ground. Net als Marijn zijn zij terug te vinden op de CD Hollandse Nieuwe vol. 20 van VPRO’s Luisterpaal. Dit jaar nog als bezoekers van Lowlands (ze hadden hun polsbandjes nog om) maar volgend jaar staan ze misschien wel zelf in de India of de Bravo. Extra fijn dus dat wij alvast bij tinyMusic de gelegenheid kregen ons oor te luister te leggen bij deze getalenteerde band, die ook in een kleinere bezetting dan normaal weet te boeien en de avond  prettig afsloot.

Advertenties

Written by thehotstepper

augustus 21, 2011 bij 1:12 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: