Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Van treinen die niet en toch wel kunnen rijden

leave a comment »

Er zijn van die ochtenden dat niet alles van een leien dakje gaat. Maandagochtenden lijken hierop patent te hebben en vanochtend was geen uitzondering. Ik schudde mijn hoofd, toen mijn meisje met de koffiepot in haar handen mij vragend aankeek. Een blik op de klok in onze oven, leerde mij dat als ik me haastte, ik nog net de trein van .24 kon halen. Normaal neem ik nooit de trein van .24, maar aangezien het zomer is en er dan minder mensen met de trein reizen, zijn de treinen van .41 en .11 uit de dienstregeling geschrapt en blijven die van .24 en .54 over. De laatste vind ik te laat, omdat ik best een eind moet reizen.

Ik haastte me dus de trap af, trok mijn regenjas aan en sprong even later op het natte zadel van mijn fiets. Om .21 liep ik het perron op. Op de bak met reisinformatie stond in kapitalen een verwarrende boodschap. De eerstvolgende trein die zou rijden was de trein van .41 en eronder stond in kleine letters dat de trein van .41 niet rijdt. Navraag bij een NS medewerker leerde mij dat vanwege werkzaamheden de aangepaste zomerdienstregeling tijdelijk is aangepast en dat ze de treinen van .24 en .54 om .11 en .41 rijden. Misschien had ik nog meer uitleg gekregen als de NS medewerker de verbazing in mijn ogen had kunnen zien, maar aangezien ik contact had middels een informatiezuil, en ik haar bedankte voor de informatie, verbrak zij zonder verdere toelichting de verbinding.

Het is natuurlijk mogelijk, overwoog ik, dat je je dienstregeling tijdelijk zo aanpast, dat dit niet past met geplande werkzaamheden in diezelfde periode en je daarom je dienstregeling opnieuw aanpast en daarmee eigenlijk precies die keuze maakt, die je eerder niet maakte. Terwijl ik hierover nadacht, zag ik nieuwe informatie op het bord. De trein van .41, die eigenlijk de trein van .24 was, werd verwacht met 10 minuten vertraging. Toen wij even later rond .52 vertrokken, leek het er erg op dat de trein van .54 die niet kon rijden vanwege werkzaamheden toch reed…

Advertenties

Written by thehotstepper

juli 18, 2011 bij 9:18 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: