Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

DUNYA 2.0 – ARE YOU READY FOR THE NEXT STEP?

leave a comment »

Het Dunya festival heeft een nieuw jasje aangetrokken. Ik hoor een aantal mensen denken: Geen regenjassen meer? Het weer laat zich lastig voorspellen, alhoewel Ed Aldus een droge zondag met een aangename temperatuur van ongeveer 19 graden heeft voorspeld. Nee, ik heb het hier over de soort muziek die is te horen op Dunya. Werden Dunya en Wereldmuziek altijd in één adem genoemd, vanaf dit jaar is dat niet langer een wet van meden en perzen.

Yep, het Dunya Festival is definitief geland in 2011 en daarmee is the next step een feit. Dunya is anno 2011 de folklore voorbij: no more old school Dunya. Het Dunya Festival van nu toont de wereld zoals ie nu is. Met de bijbehorende muziek en trends van dit moment. En dat betekent dat Dunya afscheid neemt van z’n oude wereldmuziekjasje en doorstoot naar de next level. Méér muziek van nu, méér opkomende trends en méér festival dan ooit tevoren. Reggae, mestizo, cumbia, desertgrooves, ska, bombay boogie, poëzie en rap, het wordt je vanuit de hele wereld allemaal voorgeschoteld op één van de vijf podia in het Park bij de Euromast.

Een behoorlijk statement. Op haar site http://www.dunya.nl/ presenteert Dunya zich als vernieuwd en verbeterd. Dunya wil muziek van NU brengen. En daarbij past het stoffige, folkloristische imago dat het genre Wereldmuziek kenmerkt niet langer. Of er heel veel verandert, valt nog te bezien. Of dat erg is, idem dito. Tags als African, Cabo Verde, Latin, Gypsy, Balkan, Worldfusion, Reggae en Salsa doen vermoeden dat ons een ouderwets gezellig festival te wachten staat. Dunya had wat mij betreft de afgelopen jaren haar folkloristische imago al afgeschud door gewoon retegoed te programmeren. Kennelijk hoort daar nu ook een nieuw imago bij. Mij hoor je niet klagen. Ik ga zondag gewoon lekker struinen, bandjes luisteren en mensen kijken. Ik hoop zelfs dat het stoffig is, want dan is het in ieder geval droog!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: