Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Marathonweg heet nu Coen Moulijnweg

leave a comment »

3 mei 2011 – Coen Moulijn die op 4 januari van dit jaar op 73-jarige leeftijd aan een herseninfarct overleed,  is gisteren op Rotterdam Zuid op bijzondere wijze geëerd. Daartoe heeft de Marathonweg een nieuwe naam gekregen. De weg tussen Varkenoord en De Kuip, het stadion waar de voormalig linksbuiten van Feyenoord furore maakte, heet voortaan de Coen Moulijnweg.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Alexandra van Huffelen (verantwoordelijk voor de buitenruimte) waren aanwezig bij de onthulling. Samen met de weduwe van Moulijn onthulden ze de nieuwe naam door een Feyenoordvlag die het bord afdekte weg te halen.  Weduwe Adrie Moulijn was  zichtbaar ontroerd door het eerbetoon. Ze kreeg een kopie van het bord aangeboden om mee naar huis te nemen. Een woordvoerder van de Gemeentewerken verklaarde dat kopieën mogelijk te koop worden aangeboden aan fans.  Misschien dat het echter toch geen gek idee is om het bord extra stevig, of extra hoog te bevestigen…

Zo’n eer, dat is iets om warm van te lopen.  Hoe lang heeft die weg niet Marathonweg geheten? En dan zo maar omnoemen. Wel toepasselijk natuurlijk… Nu maar hopen dat de ‘oude’ Kuip op haar plek blijft staan. Waar ik ook warm van loop is dat Google Maps al is aangepast. Dat is snel! Als je Marathonweg Rotterdam als zoekterm invult, dan krijg je een kaartje met de Coen Moulijnweg in plaats van de Marathonweg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: