Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Geslaagde eerste editie Machinist Live!

leave a comment »

De kop is eraf voor Machinist Live! De eerste editie van het elke 3e zaterdag van de maand terugkerende evenement kan beslist geslaagd worden genoemd. Hoewel  elders in de stad een andere Rotterdamse band, Face Tomorrow, voor duchtige concurrentie zorgt, is het in de Europoortzaal van De Machinist vanaf het begin gezellig druk.

Terwijl de bierkranen in het monumentale pand overuren draaien opent Joshua Woods de avond met een gezonde portie sferische rock. Het zaaltje lijkt de mannen te passen als een oude spijkerbroek. Moeiteloos werken ze zich door hun repertoire heen. Zelfs als het even fout gaat met één van de microfoons, mag dat de pret niet drukken. Een bezoeker, graait de microfoon bij de toetsenist weg graait houdt hem Joshua voor. The show must go on, en dat dat gaat ie dan ook.

Een korte pauze en liters bier verder is het de beurt aan Rats on Rafts

De aanstekelijke mix van postpunk en new wave zorgde ervoor dat bij het publiek de voetjes van de vloer gingen. Tijdens de cover Moneyman wordt de band bijgestaan door Ger ‘Sax’ van Voorden. De ouwe rot in het vak is daarna niet meer van het podium weg te slaan. Niet dat we dat zouden willen; hij zorgt wat mij betreft voor een zeer welkome aanvulling, die de van zichzelf energieke muziek van RoR voorziet van nog meer vitaliteit.

Terwijl de laatste band zich gereed maakt, geef ik mezelf een rondleiding door het gebouw. Uiteraard moet ik even langs het toilet, waarna ik mij via het trappenhuis naar de rokersruimte achter het gebouw begeef.

Dan hoor ik de eerste klanken van Neon Rainbows…

Dat de mannen van At No Bikini Beach  hun sporen in de wereld van Rock ’n Roll al hebben verdiend is goed te merken. Het concert staat als een huis. Krachtige noise die klinkt als popmuziek wordt op geroutineerde wijze de zaal ingepompt. Neon Rainbows zorgt voor een fijne afsluiter van Machinist Live! en stuurt het publiek met een gezonde dosis adrenaline op pad.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: