Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

De Machinist Live!

with 4 comments

Onlangs werd ik op Facebook gevraagd om een concert bij te wonen. Op zich geen gekke vraag, want ik loop al warm van het idee van livemuziek  en als ik  eenmaal bij een live concert ben, dan word ik negen van de tien keer nog enthousiaster.  Deze keer vond ik het extra leuk, omdat ik werd uitgenodigd door de Joshua Woods himself, hoewel ik dit niet direct doorhad. De uitnodiging kwam namelijk van Jochem van den Bos.

Het kwartje viel pas toen ik Jochem tijdens een ander concertje vertelde dat ik hem mogelijk bij Joshua Woods weer zou zien. Zijn gezicht brak open in een grote grijns en zijn ogen lichtten op. Hij schudde mijn hand en zei: ‘Dat zou ik geweldig leuk vinden.’

Ondertussen heb ik diverse keren naar Joshua Woods geluisterd op MySpace en vind ik dat iedere zichzelf respecterende muziekliefhebber uit Rotterdam en omstreken zich zaterdag 26 maart a.s. naar de Machinist moet spoeden. Behalve dat ik dat gezellig zou vinden, doe je jezelf een groot plezier, want de muziek van Joshua Woods is zeer goed te nassen.

En waarom zou je het niet doen? Naast eerder genoemde JW, staan nog twee Rotterdamse indie bands die avond  tijdens de eerste editie van Machinist Live! op het podium van de Europoortzaal.  Machinist Live! is een maandelijks terugkerend evenement en met een entree van slechts 10 euro blijft de schade beperkt en op deze eerste editie wordt uitgepakt met drie van de beste bands uit Rotterdam van dit moment. Hieronder lees je er meer over. Omdat ik ervan uitga dat het je zal overtuigen, zeg ik vast ‘ Tot volgende week!’

Rats on Rafts
Rats on Rafts (RoR) is afkomstig uit Rotterdam, hun stijl wordt vaak omschreven als een mix van Beat/Post-Punk/New Wave. De roots van de band liggen dan ook in de New Wave en oud Rotterdamse popmuziek.

Rats on Rafts (RoR) is een paar jaar geleden bij elkaar gekomen en na eindeloos repeteren, hebben ze optredens gedaan van Darmstadt tot Amsterdam. RoR werd persoonlijk uitgenodigd door Jay Reatard (USA) om hem te supporten voor twee tournees tijdens zijn Nederlandse tours, RoR heeft ook mogen openen voor Boston Chinks (US) en Digital Leather (US).

In juli 2008 besloten de ratten een EP uit te brengen “So Long, And Thanks For All The Fish” getiteld. De EP werd goed ontvangen in kranten en op internet-zines en ze werden onder andere uitgenodigd als “Hollandse Nieuwe”van 3voor12 en “Local Heroes” van LiveXS.

De single “The Moneyman” met als B kant “Plastic Plaster” werd uitgebracht in september 2010. De discoklassieker “The Moneyman” van KIEM (tekst en muziek van Huub Kentie) is door Huub Kentie geproduceerd. De single werd goed ontvangen in de UK waar “Plastic Plaster” zelfs op de BBC werd gedraait.

Eind Februari gaat RoR voor het eerst naar de UK. Ook werd RoR reeds uitgenodigt om voor de VPRO deel te nemen aan een programma van het IFFR waarbij Rats On Rafts een nummer heeft gecomponeerd voor de tiger award winnende film “Bleak Night”.

http://www.ratsonrafts.com/
http://www.myspace.com/ratsonrafts

Joshua Woods
Joshua Woods kwam samen in de vroege maanden van 2010 met het idee om de nummers van zanger gitarist Jochem uit te voeren in bandvorm. Een jaar later is de formatie een hechte band geworden en komen de nieuwe songs en de inspiratie uit de band als een geheel. Momenteel is de band bezig met de opnames van zijn debuut EP met nummers die het beste benoemd kunnen worden als een verfijnde mix tussen pop, indierock, postrock en shoegaze. Soms simplistische maar vaak filmische piano thema’s met een muur van sferische, harde en zachte gitaren, fijne baslijnen en karakteristieke drums laten voldoende ruimte voor de eigenzinnige vocalen die samen het Joshua Woods geluid voortstuwt.
Van intens naar makkelijk luisteren en door naar wonderschoon, Joshua Woods doet zijn ding op zijn eigenzinnige manier.
http://www.myspace.com/joshuawoodsprojects

Neon Rainbows
NeonRainbows was founded on the shoulders of Rene van Lien (Feverdream, Jimmy Barock, At No bikini Beach, Yuri Landman`s Soundtrack to a panic attack) and Arnold van de Velde (Feverdream, At No Bikini Beach,Yuri Landman`s Soundtrack to a panic attack). After Feverdream`s break-up in 2008 there was a lot of empty space to be filled and loads of creative directions were experimented before the final line up was completed by adding Arnoud van der Zijden on guitar (OIL, The Solo Men Only) and Youri Seidler on bass (Sir Ian).The band worked for a year in their hand built studio in Rotterdam to make this catchy easy sounding but complicated and layered record. The love for noise rock combined with pop songs continous where feverdream left it at, however so much more is of additional value on this record . Mainly the presence of an extra guitar player (and what a guitar player Mr. bluenote-van der Zijden is!) made a lot of songs more intense, the way the guitars basically battle their way through the record and become one sound at times while splitting into opposite directions at other times.
http://www.myspace.com/neonrainbowsband

Advertenties

Written by thehotstepper

maart 19, 2011 bij 8:36 pm

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. “een ander concertje” haha tssss.lekker dan. maar ik ben er ook, dat spreekt.

  bertoes

  maart 19, 2011 at 10:39 pm

  • ok, ok, ‘het andere concertje’, was niets minder dan het geweldige kwalificatie concert van Oh, I see! Ze zijn opnieuw te bewonderen in de Baroeg, op 16 april a.s. (zo goed, Bertoes?)

   thehotstepper

   maart 20, 2011 at 12:59 am

  • hehe, gelijk heb je, wat een denigratie!

   Toeter

   maart 20, 2011 at 5:59 pm

   • Wie heeft gelijk beste Toeter, uw broer, Bertoes? Er is in mijn artikel echter geen sprake van neerhalen, hekelen of afkraken, als dat is wat u bedoelt met denigratie… 😉

    thehotstepper

    maart 20, 2011 at 6:23 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: