Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Bodemprijzen

leave a comment »

Het aantal NEE-NEE-stickers op brievenbussen in de wijk Feijenoord is zo groot, dat de bezorger van de Jumbo folder zich waarschijnlijk zwaar ontmoedigd voelde. De arme drommel moet uit pure wanhoop en vertwijfeling hebben gehandeld. Huilend – tranen met tuiten, stel ik mij voor – heeft hij de tot bundels samengepakte folders in de Nassauhaven geworpen. Het moet hem gewoon teveel geworden zijn. Er iets bij hem geknapt en hup, het Jumbo winkelwagentje mocht er ook aan geloven. Misschien dat de laatste bundels er nog in zaten toen hij het met een ferme zet over de rand kiepte?

Ruim twintig bundels telde ik vanmorgen in en langs het water van de Nassauhaven. Ze lagen verspreid over een lengte van zo’n honderd meter. Daar moet de wanhopige bezorger dus nog behoorlijk wat werk aan hebben gehad. Hij heeft zich er in ieder geval niet met een jantje-van-leiden van afgemaakt. Laten we wel wezen, het ware eenvoudiger om het karretje met bundels in één keer te lozen. Nee, gebrek aan arbeidsethos kan deze folderbesteller niet worden verweten. Zijn beroepseer blijf onaangetast. Dat hij bij te veel gleuven de deksel op de neus kreeg, heeft het arme schaap doen besluiten tot een andere, minder orthodoxe modus operandi, het heeft er niet voor gezorgd dat hij zijn kernactiviteit, verspreiding, heeft verzaakt.

Als het niet zo triest was zou ik erom kunnen glimlachen dat de folders waarin artikelen tegen dumpprijzen worden aangekomen zelf zijn gedumpt. Er is nu met recht sprake van bodemprijzen.

Advertenties

Written by thehotstepper

maart 4, 2011 bij 3:03 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: