Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Nederland schreeuwt om cultuur

leave a comment »

 

Wie houdt er niet van  kunst en cultuur? We luisteren naar muziek We lezen allemaal wel eens een boek. We bezoeken een concert of een theatervoorstelling. We gaan naar cabaret, musicals en musea. Grote kans dus dat  u zelf actief bent in kunst of cultuur. Ja u dus,  als liefhebber. Cultuur vertegenwoordigt een belangrijke waarde in ons leven. Natuurlijk willen we dat zo houden. Maar dan moet er nog wel cultuur te genieten zijn.

Met de voorgenomen bezuinigingen op kunst en cultuur van het nieuwe kabinet valt er binnenkort fors minder van cultuur te genieten. De geplande bezuinigingen zullen het Nederlandse culturele leven ingrijpend verschralen: gezelschappen en orkesten verdwijnen, instellingen voor professionele kunst en amateurkunst worden opgedoekt en podia houden op te bestaan. De mogelijkheden om kinderen en jongeren op te laten groeien met kunst en cultuur worden uiterst zeldzaam. Hiermee sterft ook de kans uit om hun creativiteit te stimuleren. Wat aan cultuur overblijft, wordt door hogere toegangsprijzen voor velen onbetaalbaar.  Zo wordt Nederland schraal en kaal. Dat is geen prettig vooruitzicht.

Als u het tot zover eens bent met dit betoog, dan staat u vast open voor het vervolg. U bent een liefhebber en u wilt onverminderd kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod. U wilt dus helemaal niet dat kunst en cultuur verdwijnen. Sterker nog, cultuur is voor u van groot belang en daarom is uw stem voor het behoud van kunst en cultuur  hard nodig. Letterlijk!

Doe mee aan de grote landelijke manifestatie NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR a.s. zaterdag 20 november. Op tientallen plaatsen in het land laten we dit kabinet zien dat Nederland schreeuwt om cultuur. In Rotterdam doen we dat op het Schouwburgplein. Daar slaken wij een collectieve schreeuw voor het behoud van onze culturele voorzieningen en om te laten horen hoeveel belang we hechten aan de waarde van kunst en cultuur.

Op zaterdagmiddag 20 november komen toeschouwers, museummedewerkers, orkesten, muziekensembles, amateurkoren, zomerfestivalgangers, fanfares, kunstvakopleidingen, theatergezelschappen, mondharmonicaorkesten, beeldend kunstenaars, politici, circusartiesten, dichters, schrijvers en popgroepen samen op het Schouwburgplein.

Na een aantal korte toespraken, zullen alle stoomfluiten van de boten in de Leuvehaven (en daarbuiten) tegelijkertijd een luid signaal laten horen dat tot ver in de binnenstad zal klinken. Vervolgens is het de beurt aan de verzamelde menigte op het Schouwburgplein, waar de manifestatie zijn hoogtepunt bereikt in één collectieve schreeuw! U hoort daarbij!

Het programma van 20 november

15.00 Verzamelen op Schouwburgplein
15.30 – 15.50 Korte toespraken
15.50 – 15.55 Havensymfonie
15.55 – 16.00 Stilte…
16.00 De Schreeuw!

Om nu al van uw betrokkenheid blijk te geven kunt u de poster NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR gratis afhalen in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. De foyer is zowel overdag als ’s avonds toegankelijk. Hang de poster bij u thuis in het raam en geef zo een signaal dat u deze actie steunt.

Dank u voor het het lezen van deze boodschap van algemeen belang. Tot zaterdag!

———————————-

Meer over Nederland schreeuwt om cultuur is te lezen op http://www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: