Hier loop ik warm van

The Hotstepper goes Dutch

Er is leven na El Bulli

leave a comment »

Alberto Adrià en zijn broer Ferran van El Bulli openen begin januari een nieuw restaurant in het hart van Barcelona. De broers Adrià bouwen een oude Citroëngarage om tot een restaurant waar 80 mensen van een etentje zullen kunnen genieten. Het aanbod is gevarieerd en gasten kunnen kiezen uit meerdere keukens. Alberto Adrià heeft in een interview met het franse tijdschrift LeVif aangegeven dat hij nog meer dan 1000 recepten achter de hand heeft. El Bulli is meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, maar sluit in december 2011 de deuren.

De keuken zal weer sterk geïnspireerd zijn door de avant-gardistische technieken van El Bulli. Ook zullen de producten van dezelfde uitzonderlijke kwaliteit zijn als die het driesterren-restaurant wereldberoemd maakten. Voor de liefhebbers van de Spaanse keuken dus een waar walhalla, want alles wordt 100 procent Spaans, zowel producten als bereiding. In het nieuwe restaurant van de broers Adrià zal een menu scherper geprijsd zijn dan bij El Bulli, waar een menu van 200 euro meer regel dan uitzondering was. Er zal al vanaf 50 euro per menu kunnen worden genoten van bijzondere gerechten. Omdat dit veel mensen zal aanspreken, vraag ik me af of ik nu al ergens kan reserveren? Dit is nieuws om warm van te lopen!

Written by thehotstepper

september 22, 2010 bij 10:29 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: